Met oog voor detail

Elk project op maat gemaakt
Offerte aanvragen

Stalen deuren

Misschien bent u al enige tijd op zoek naar stalen deuren voor in uw woning of bedrijfspand maar weet u nog niet helemaal zeker welke samenstelling het beste bij uw wensen past. Het kan ook zijn dat u precies weet wat u wilt maar nog een aantal vragen heeft over de stalen deuren. Bij ons kunt u terecht voor eerlijk advies op maat. Alvorens u een offerte aanvraagt kunt u contact met ons opnemen voor alle vragen die u nog heeft over de stalen deuren die u wilt kiezen. Wij ontwerpen en maken de stalen deuren met oog voor detail. Staal is onze passie en wij zijn trots op ons werk. Wij stoppen al onze ziel en zaligheid in alle projecten en dat ziet u terug in de afwerking en duurzaamheid van onze stalen deuren. Vakwerk en detail staan bij ons voorop.

Bel ons gerust als u vragen heeft

Bel ons gerust als u vragen heeft

Waarom u voor ons kiest

Vakwerk
Kwaliteit
Service
Bereikbaarheid

☆   Vakwerk

☆   Kwaliteit

☆   Service

☆   Bereikbaarheid

☆ Waarom stalen deuren

 • Design naar keuze
 • Meer lichtval in ruimtes
 • Duurzaamheid
 • Strakke afwerking
 • Veilige keuze
 • Stijvol interieur

☆ Aanbod

 • Stalen deuren op maat
 • Dubbele stalen binnendeuren
 • Vaste panelen
 • Trappen of hekken
 • Stalen constructies
 • Binnen of buiten

100% Service

★  ★  ★  ★  ★

☆ Werkewijze

 • Vraag een offerte aan
 • Wij sturen u een prijs indicatie
 • Persoonlijk advies
 • Wij komen inmeten
 • Productie
 • Plaatsing op locatie

☆ Maatwerk

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Meerdere type profielen
 • Deurbeslag op maat
 • Alle RAL kleuren mogelijk
 • Alle soorten glas 
 • Iedere verbinding op maat

Onze stalen deuren

Bij stalen deuren op maat heeft u de keuze uit 3 basis type stalen deuren. De stalen taatsdeur, scharnierdeur of schuifdeur. Elk van deze stalen binnendeuren heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen welke wij graag met u delen. Het is mogelijk om verschillende profielen te gebruiken bij de productie van uw stalen deuren voor een nog mooiere afwerking. Zo kunt u denk aan het type profiel voor het kozijn, maar ook de afwerking van de glaslatten. Zelfs voor in de badkamer is het mogelijk om een stalen deur of wand te plaatsen. Hiervoor maken wij gebruikt van gecalvaniseerde profielen dier ervoor zorgen dat er geen roest ontstaat. Wij maken enkele stalen deuren, dubbele stalen deuren en eventuele bijpassende panelen. Hierbij maakt het niet uit om welke afmeting het gaat. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden stel dan uw eigen deur samen.

Advies

Wanneer u op onderzoek gaat naar de eigenschappen van de verschillende stalen deuren komt u veel informatie tegen. Er word veel verteld over het gebruik van de profielen of het te kiezen ontwerp. Wat voor over het hoofd gezien word is de praktische toepassing en het gebruiksgemak van de stalen deur. Wij delen graag onze kennis en ervaring om ervoor te zorgen dat u niet alleen een mooie, maar ook een goede keuze maakt voor het type stalen deur. Zo past een stalen taatsdeur minder goed in een ruimte die op slot moet kunnen en stalen scharnierdeur niet altijd de beste oplossing in een opening die doorgaans veel gebruikt word. Heeft u dus nog vragen over het te kiezen type stalen binnendeur, neem dan gerust contact op met een van onze vakmensen en wij geven u eerlijk advies over de te kiezen stalen deur.

Waarom een stalen deur

Naast het feit dat een stalen deur er mooi en elegant uitziet heeft deze ook praktische eigenschappen die uw woning of pand ten goede komen. Een stalen deur maakt gebruik van veel glas, waardoor er meer lichtval in uw woning of pand ontstaat. Dit brengt een warme en aangename sfeer in de woning of pand en creëert een ruimtelijkere inrichting. Hierdoor brengt u meer rust in de ruimte. Een andere reden om te kiezen voor een stalen deur is de duurzaamheid van de deuren. Omdat de deuren van staal worden gemaakt voelen ze robuuster aan dan andere deuren die niet van staal zijn gemaakt. Naast het te kiezen profiel is het ook mogelijk om het glas van de stalen deur geheel zelf uit te kiezen. Nou word doorgaans gekozen voor transparant glas, maar wanneer u inhoud van de ruimte achter de deur niet wilt laten zien kan er o.a. worden gekozen voor melkgals of spiegelglas. De mogelijkheden voor een stalen deur op maat zijn eindeloos. Omdat u niet bent gebonden aan vooraf bepaalde standaarden kunt u de stalen binnendeur geheel naar eigen wens ontwerpen. U kunt uw woning of bedrijfspand dus geheel naar eigen stijl indelen. Het is zelfs mogelijk om een stalen deur in een andere kleur dan zwart te krijgen. Dit bied nog meer voordelen bij het laten maken van een stalen deur.

Stalen scharnierdeur

Een stalen scharnierdeur is een stalen deur welke vastzit met scharnieren in het kozijn. Tevens kan deze deur maar naar een kant worden geopend. De deur bestaat uit een aantal belangrijke onderdelen en aspecten waar rekening mee moet worden gehouden. Dit zijn het kozijn, de deur zelf en de afwerking voor het deurbeslag. Wij onderscheiden ons doordat bij onze deuren geen lasnaden zichtbaar zijn. Door het toepassen van speciale technieken kunnen wij u deze kwaliteit bieden. Daarnaast maken wij gebruik van een slanke profielen waardoor het aanzicht van de stalen deur slank blijft.

Bij het kozijn maken wij gebruik van een stalen tochtstrip welke ervoor zorgt dat de kier tussen de deur en het kozijn niet meer zichtbaar is. Hierdoor oogt de deur als één geheel en voorkomt overmatige tocht bij de deur. Deze tochtstrip steek 10 mm uit, waardoor het aanzicht van het kozijn bij onze stalen deuren in zijn geheel maar 30mm is.

Tevens voor het profiel van de deur gebruiken wij eveneens een dun profiel waardoor de deur erg slank oogt. Wij onderscheiden ons door het oog voor detail en de afwerking van de deur als de glaslatten. Het wegwerken van montage punten geeft een nog subtielere uitstraling aan de stalen deuren. De glaslatten worden zonder schroeven of laspunten vastgezet en dit komt het uiteindelijk design ten goede.

De slanke lijn van de glaslatten trekken wij door in het vlak voor het deurbeslag. Evenals het wegwerken van de laspunten bij de glaslatten, hebben wij de laspunten voor de montage van het deurbeslag weggewerkt zodat er geen lasnaden zichtbaar zijn bij onze stalen deuren.

Stalen taatsdeur

Een stalen staatsdeur zweeft als het ware in de opening of zoals in vaktermen de buitenwerkse maat wordt genoemd. Tevens kan een staatsdeur ook 90 graden draaien in beide richtingen. Er wordt gebruik gemaakt van een Taatsscharnier, welke in het profiel van de deur wordt verwerkt. Hierdoor is het scharnier niet zichtbaar en zweeft de deur als het ware in de opening.

Omdat het scharnier in het profiel van onze stalen deuren is weggewerkt, is het aanzicht aan de boven en de onderkant iets hoger. Dit wordt vakkundig weggewerkt door het aanbrengen van plaatstaal, waarachter het scharnier verborgen is. Om ervoor te zorgen dat er geen lasnaden zichtbaar zijn bij het aanbrengen van het plaatstaal wordt gebruik gemaakt van speciale technieken.

Bij een stalen taatsdeur is geen deurslot aanwezig, maar enkel een stalen greep als deurbeslag. Omdat de deur beiden kanten op moet kunnen wordt er geen slot aangebracht in de deur. De stalen greep van de deur wordt ook gepoedercoat en bevestigd via laswerk voor extra stevigheid.

Stalen schuifdeur

 

De stalen schuifdeur wordt zoals in de naam aangegeven geopend doormiddel van de deur naar links of naar rechts te schuiven. Het deurbeslag van een schuifdeur is verwerkt in het profiel van de deur. Er zit een gootje in het profiel waar u de vingers in kunt steken om de deur open of dicht te schuiven.

 

Evenals bij de scharnierdeur en de taatsdeur worden de glaslatten met onzichtbare laspunten aangebracht, zodat het aanzicht vanaf beide kanten hetzelfde blijft. Hierdoor blijft het design slank en mooi.

Gebruik van stalen profielen

Het gebruik van de profielen voor zowel een stalen deur als alle andere projecten is cruciaal voor de afwerking. Bij de ene stalen deur hoeft er geen rekening te worden gehouden met het profiel van een kozijn. Daarom is het belangrijk om van te voren duidelijk uw wensen aan te geven zodat wij hiermee rekening kunnen houden en advies geven. Even belangrijk zijn de glaslatten van de stalen deur die kunnen worden gekozen. De glaslatten creëern de interne lijnen binnen het design. Dit alles heeft effect op de uiteindelijke uitstraling van de stalen deur. De lijnen van de deur moeten goed op elkaar worden afgestemd om een doorn in het oog te voorkomen.  Wij helpen u van A tot Z door het hele proces.

Er word bij ons geen onderscheid gemaakt tussen een project met stalen deuren of een op maat gemaakte trap. Er zijn een aantal stalen profielen waar wij doorgaans mee werken vanwege de mooie afwerking. Het kan zijn dat u voor uw stalen deur op maat een specifiek profiel of uiterlijk in gedachte had. Laat het ons weten en wij kijken naar de mogelijkheden.

Een aantal dingen waar u op moet letten

Keuze voor het type deur

Misschien denkt u er niet zo snel aan, maar bij het kiezen van het juiste type stalen deur zijn er een aantal dingen belangrijk om te overwegen. Zo heeft elk type deur zijn voor en nadelen. Wij delen graag een aantal inzichten die wij over de jaren hebben opgedaan. Veel stalen binnendeuren worden geplaatst van de hal naar de woonkamer of ingezet als scheidingswand. Daarnaast worden stalen deuren ook op vele andere plekken gebruikt, zoals bijvoorbeeld het toilet of de doorgang naar de keuken. De eerste vraag die u moet stellen is hoe vaak u de doorgang zult gebruiken. Dit is het praktisch comfort welke van belang is bij het kiezen van de juiste stalen deur. Zo kan een taatsdeur een praktischere uitkomst bieden dan een stalen scharnierdeur. Het voordeel van een stalen taatsdeur is dat het scharnier de stalen deur automatisch sluit. Tevens kunt u ook de demping instellen, welke het dichtslaan van de deur voorkomt bij tocht of spelende kinderen.

Alhoewel de stalen taatsdeur meer praktisch comfort bied zweeft de stalen deur in de opening. Dit wil zeggen dat er rondom de staslen binnendeur kieren zitten waar tocht doorheen kan, evenals bij een stalen schuifdeur. Dit betekend niet dat een dergelijk type stalen deur een wervelwind aan tocht veroorzaakt, maar hier moet wel rekening mee worden gehouden. Het kan vervelend worden wanneer, bijvoorbeeld de tocht vanuit de hal de woonkamer koelt. Dit heeft naast een onaagenaam gevoel ook nog eens hogere stookkosten. In dit geval zou een stalen scharnierdeur de uitkomst bieden. Dit type stalen deur sluit beter af vanwege de aanwezigheid van een tiochtstrip in het stalen kozijn. Hiermee verhoogd u het gebruiktcomfort in deze situatie. U hoeft zich geen zorgen te maken, want wij zorgen ervoor dat ook over alle praktische toepassingen wordt nagedacht. Vraag vrijblijvend een offerte aan en verwezenlijk uw droom project zonder zorgen.

☆ Vloer

Bij het plaatsen van een stalen deur denk u waarschijnlijk niet meteen aan de vloer. Bij het kiezen van de juiste stalen deuren op maat is de vloer wel degelijk belangrijk. Neem het scharnier van een stalen taatsdeur, deze wordt mede verankerd in de vloer. Wanneer u een bestaande woning heeft en vloerverwarming heeft aangelegd dan bepalen de buizen van de vloerverwarming mede de keuze voor het type stalen binnendeur. Het kan zijn dat u niet zeker weet waar de buizen van de verwarming precies lopen. Het kan dan betekenen dat bij het boren in de vloer een buis van de vloerverwarming word geraakt. Dit levert naast hoge kosten ook grote ergenissen op en dat willen wij juist voorkomen. Bij een stalen scharnierdeur hoeft geen rekening te worden gehouden, evenals met een stalen schuifdeur.

☆ Plafond

Bij zowel een stalen taatdeur als een stalen schuifdeur is het plafond van belang. Zo wordt het scharnier van een stalen taatsdeur mede in het plafond verankerd. Wanneer het plafond alleen voorzien is van gipsplaten kan dit bij een grotere deur problemen opleveren. Het schuifsysteem van een stalen schuifdeur wordt bepaald door het type plafond, maar ook het materiaal waarvan deze is gemaakt.

Er zijn een aantal schuifsystemen waaruit u kunt kiezen, zo kunt u een inbouw schuifdeur systeem, plafond systeem of een muur systeem gebruiken. Alle 3 de opties hebben een aandere uitwerking op de uiteindelijke look&feel maar ook het praktische comfort. Daarnaast is bij een muur systeem de draagkracht van de muur belangrijk, is de muur alleen gemaakt van een gipsplaat dan is deze optie niet mogelijk. Goed om hier dus over na te denken bij het kiezen van het juiste type stalen deur op maat.  

☆ Muren

Bij het plaatsen van stalen deuren op maat moeten er mogelijk ankers in de muren worden aangebracht. Bijvoorbeeld bij een stalen scharnierdeur, waar het kozijn wordt verankerd aan beide muren. Daarnaast kan de scheefheid van de muren ook weer invloed hebben op de keuze voor het type deur. Wanneer de muren niet helemaal haaks en waterpas staan, wat veel voorkomt bij oudere huizen, kan het verstandiger zijn om bijvoorbeeld een stalen scharnierdeur te nemen. Door het gebruik van een kozijn kan de scheefheid van de muren worden weggewerkt met een kitrand om het stalen kozijn. Wanneer u toch een taatsdeur zou gaan plaatsen dan worden de scheve lijnen van de muur vergroot. Dit kan worden verholpen door de stalen taatsdeur er scheef in te zetten, maar dat komt de deur niet ten goede.

☆ Plinten

Veel mensen vergeten dat de plinten die aanwezig zijn of die u gaat aanbrengen een uitwerking hebben op de uiteindelijk afwerking. Bij een stalen scharnierdeur kan er een mooi stukje uit worden gesneden waar het kozijn tussenvalt. Plinten bij een stalen taatdeur of schuifdeur zijn wel een dingetje. Wanneer er plinten zitten bij een stalen schuifdeur dan komt de deur extra ver van de muur te hangen, hierdoor komt er meer tocht doorheen en kan het een onaagename blik van de zijkant hebben. Door de extra ruimte ontstaat er een grotere kier dan nodig is.

Eveneens bij een taatsdeur moet rekening worden gehouden met de plinten, omdat een taatsdeur de muren niet aanraakt. Een taatsdeur zweeft in de opening en moet dus strak op de moeten worden gezet. Bij de aanwezigheid van plinten zal er een stuk uit de plinten moeten worden gezaagd. Hierdoor ontstaat er aan beide kanten van de muur een stuk langs waar geen plinten zitten.