Stalen scharnierdeuren

Elegant en industrieel

Onze scharnierdeuren worden met passie gemaakt. Wij onderscheiden ons door het vakwerk en ons oog voor detail. Verwezenlijk uw droomdesign met een stalen scharnierdeur op maat gemaakt.

Stalen scharnierdeur scharnier

Een stalen scharnierdeur maakt doorgaans gebruik van een cilinder scharnier welke op het kozijn en het frame van de deur word gemonteerd. Het grote voordeel hiervan is dat de stalen deur beter sluit dan bijvoorbeeld een taatsdeur of schuifdeur. Daarentegen opent een stalen scharnierdeur maar 1 kant 90 graden op. Dit wil zeggen dat u de deur maar naar 1 kant kunt openen. Het voordel hiervan is dat u meer ruimte bespaart aan de andere kant van de ruimte. Het standaard cilinder scharnier heeft alleen geen soft close optie. Mocht u dat toch willen dan zijn hier wel oplossingen voor, maar deze zullen het design van de deur aantasten. Het scharnier van een stalen scharnierdeur opent soepel en bied de mogelijkheid om de deur verder open te draaien dan 90 graden. Hiermee wint u extra praktisch comfort bij het openzetten van de deur. De plaatsing van de cilinder scharnieren geeft een robuuste uitstraling aan het uiteindelijke design. 

Strak design tot 150kg

Stalen scharnierdeur scharnieren kunnen deuren tot 150kg dragen, hierdoor zijn de ontwerp mogelijkheden eindeloos. Vraag naar de mogelijkheden aan een van onze vakmensen.

Nieuwe en bestaande situaties

De montage van een scharnierdeur bied meer mogelijkheden dan de andere type deuren. De montage kan op bestaande en nieuwe muren worden geplaatst.

Toepasbaar in vrijwel alle deuren

De scharnieren worden geplaatst op het kozijn en het frame van de deur. Hierdoor is meer vrijheid om aanpassingen te maken aan het ontwerp van de deur.

De scharnieren

Het scharnier van een stalen scharnierdeur, zoals u hiernaast kunt zien, bied mogelijk meer comfort bij uw project. Het grote voordeel zit hem in de eenvoud van het gebruik van cillinder scharnieren. Door de soepelheid is de deur eenvoudig te openen en te sluiten. Het scharnier van een stalen scharnierdeur bestaat uit twee cillinders, waarvan 1 mannetje en 1 vrouwtjes kant. De deur opent naar 1 kant meer dan 90 graden en bied dus extra praktisch comfort. Bij de keuze voor een scharnierdeur moet u rekening houden met de kant welke u de deur wilt openen. Het scharnier kan aan 2 kanten worden geplaatst wat resulteerd in 4 verschillende draairichtingen. Daarnaast geven de cillinderen scharnieren een robuust en toch elegant uiterlijk aan uw stalen binnendeur. De scharnieren worden meegecoat met de kleur van de deur. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met een van onze vakmensen bij stalen deuren op maat.

Beweging

Een stalen scharnierdeur kan naar 1 kant worden geopend.

Rotatie

De scharnierdeur heeft een draaicirkel van 90 graden

Plaatsing

Het kozijn van de scharnierdeur word aan beide muren verankerd.

Praktisch gemak

Het grote voordeel van een stalen scharnierdeur is de aanwezigheid van een kozijn. Hierdoor sluit de stalen binnendeur beter ten opzicht van bijvoorbeeld een taatsdeur. Op het kozijn zit een tochtstrip welke zorgt dat de deur tochtvrij sluit op het kozijn. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over tocht of het verliezen van warmte in uw woning. Tevens maakt een scharnierdeur gebruik van een loopslot of rolloopslot. De stalen deur sluit hierdoor stevig en hoeft u niet bang te zijn dat de deur van zichzelf opent. Dit bied een aanzienlijk praktisch gemak ten opzichte van de andere type stalen binnendeuren. Veelal worden stalen deuren gebruikt in openingen of doorgangen die veel worden gebruikt. Hierdoor is het zaak dat u het juiste type deur kiest als er word gekeken naar praktisch gemakt. Een stalen scharnierdeur bied dus meer praktisch comfort op plekken waar meer tocht is. Waar een taatsdeur zonder handen kan worden geopend en een scharnierdeur in de basis niet, hebben wij daar tocht een oplossing voor. Wanneer u meer praktisch comfort wilt halen uit uw stalen scharnierdeur kunt u kiezen voor een rolloopslot. Dit type mechanisme kan worden geopend zonder aanwezigheid van een deurklink. Heeft u nog meer vragen over de praktische toepassing van een stalen scharnierdeur ten opzichte van andere stalen binnendeuren, bel dan gerust met een van onze vakmensen voor meer uitleg. Wij maken al onze stalen binnendeuren met oog voor detail. Ook kunt u kiezen voor stalen scharnierdeuren met standaard afmetingen. Stalen deuren met standaard afmetingen bieden dezelfde kwaliteit voor een goedkoper aanschaftarief. Kosten en prijzen voor scharnierdeuren kunt u hier vinden.

Design van stalen scharnierdeur

U kunt een stalen scharnierdeur geheel naar eigen wens ontwerpen. De mogelijkheden met betrekking tot design zijn eindeloos. Het grote voordeel van een scharnierdeur ten opzicht van bijvoorbeeld een stalen taatsdeur is het ontbreken van een onderplaat, waar de scharnieren achter verwerkt zitten. Bij een scharnierdeur kunt u meer licht creëeren in uw ontwerp. Dit bied u de mogelijkheid om een symmetrisch design te kiezen zonder onderplaat. U kunt de kleur en het ontwerp van het deurbeslag zelf samenstellen. Daarbij komt dat als u het deurbeslag wilt veranderen dit gemakkelijk kan.  Daarnaast kan bij de keuze voor een stalen scharnierdeur worden gekozen voor de aanwezigheid van een slot. Dit kan met sleutel of met een draaiknop. Dit betekend dat u de deur op slot kan doen voor bijvoorbeeld kinderen of wanneer u de deur voor het toilet wilt gebruiken. Tevens is de montage van een scharnierdeur redelijk eenvoudig. Het kozijn word verankerd doormiddel van 6 bouten aan de verticale kanten van het kozijn. Wanneer u bij ons een stalen scharnierdeur op maat laat maken dan bent u verzekerd van perfectie. Het ontwerp en de afwerking staan centraal in al onze werkzaamheden. Met oog voor detail realiseren wij uw droom project. Wij staan achter ons product en hebben de kennis en kunde in huis om uw droomdeur te ontwerpen. Neem gerust contact op met een van onze vakmensen en wij helpen u bij het creëren van uw droom stalen taatsdeur.

Stel hieronder uw stalen scharnierdeur samen

1“Kies
2“Bepaal
3“Geef
4“Offerte