Stalen schuifdeuren

Verborgen schoonheid

Onze schuifdeuren worden met passie gemaakt. Wij onderscheiden ons door het vakwerk en ons oog voor detail. Verwezenlijk uw droomdesign met een stalen schuifdeur op maat gemaakt.

Stalen schuifdeur systeem

Een stalen schuifdeur is een plaatje om naar te kijken. Door het ontbreken van een kozijn, zoals bij een stalen scharnierdeur, oogt het profiel slanker. Daarnaast bied het rail systeem van een stalen schuifdeur een ongekend praktisch comfort. Een stalen schuifdeur is perfect, zowel in functionaliteit als in uitstraling. Het schuifdeur systeem kan zichtbaar en onzichtbaar worden gemonteerd. Hierdoor zijn structurele elementen in de vloeren of de muren overbodige. Met eenvoud kan het systeem op bijna elke vloer en elk plafond worden geïnstalleerd. U kunt er zelf voor kiezen in hoeverre het schuifsysteem zichtbaar is. Tevens kan de stalen binnendeur na installatie nog makkelijk in en uit het schuifsysteem worden gehaald mocht dat nodig zijn. Wilt u een stalen binnendeur met een schuifdeur systeem dan helpen wij u graag verder met het realiseren van uw wensen.

Strak design tot 200kg

Stalen schuifdeur rails kan tot 200kg dragen, dit maakt de ontwerp mogelijkheden eindeloos. Hierdoor zijn bijna alle afmetingen en materialen mogelijk in het ontwerp van uw stalen deur op maat

Nieuwe en bestaande situaties

Doordat het schuifsysteem van deschuifdeur eenvoudig is te installeren bied dit mogelijkheden voor alle type vloeren en plafonds. Het rails systeem kan op of in de muur worden geplaatst.

Toepasbaar in vrijwel alle deuren

Omdat het schuifsysteem, zowel in of op de muur kan worden gemonteerd is er mogelijkheid om te spelen met de afmeting van de profielen. Hierdoor kunt u het design geheel naar eigen wens invullen.

Het schuifsysteem

Zoals u inmiddels misschien wel weet heeft het systeem van een stalen schuifdeur karakteristieke eigenschappen. Het systeem bied de mogelijkheid om de deur naar beide kanten te opnenen. Tevens kan het gekozen systeem worden voorzien met een soft close mechanisme. Hierdoor bied de deur ongekend praktisch comfort. De rails kan worden weggewerkt in de muur of robuust en zichtbaar worden gemonteerd. Dit komt het design van de stalen binnendeur optimaal tot zijn recht. Het rails systeem is gemakkelijk in, zowel bestaande als nieuwe situaties te plaatsen. Een dergelijk systeem kan een stalen schuifdeur tot 200kg dragen. Dit bied de mogelijkheid om uw stalen binnendeur te onwerpen naar eigen wens en afmeting. Dit type deur maakt het ook makkelijk om een dubbele stalen schuifdeur te installeren. 

Beweging

Een stalen schuifdeur kan naar beide kanten worden geopend

Rotatie

De schuifdeur heeft een geen draaicirkel

Plaatsing

De deur word alleen in het plafond verankerd

Praktisch gemak

Het grote voordeel van een stalen schuifdeur is de draairichting. Door het mechanisme heeft een stalen schuifdeur geen draairichting maar een schuifrichting. Dit bied een aanzienlijk praktisch gemak ten opzichte van de andere type stalen binnendeuren. Veelal worden stalen deuren gebruikt in openingen of doorgangen die veel worden gebruikt. Hierdoor is het zaak dat u de juiste type stalen deur kiest als er word gekeken naar praktisch gemakt. Bij tocht zal een stalen schuifdeur niet hard dichtslaan als u vergeten bent deze dicht te zien, zoals bij een stalen scharnierdeur. Het schuifsysteem van een schuifdeur kan worden voorzien van een soft close systeem welke dit verhinderd. Een ander voordeel is dat de deur open kan worden gezet zonder ruimte in te nemen. Dit betekend dat de deur open blijft staan zodat u gemakkelijk uw spullen kunt verplaatsen wanneer u uw handen vol heeft. Ook wanneer u bijvoorbeeld uw handen vol heeft en toch de deur moet openen. De stalen schuifdeur kan daarna automatisch achter u dichtvallen door het mechanisme in het schuifsysteem. Heeft u nog meer vragen over de praktische toepassing van een stalen schuifdeur ten opzichte van andere stalen binnendeuren, bel dan gerust met een van onze vakmensen voor meer uitleg. Kosten voor stalen schuifdeuren met glas liggen hoger dan andere type stalen deuren omdat het railsysteem uit een complexer mechanisme bestaat. Daarom is het aan te raden om te kijken of standaard afmetingen van stalen deuren met glas ook mogelijk zijn voor uw deuropening. U kunt gemakkelijk de prijzen van stalen schuifdeuren hier berekenen.  

Design van stalen schuifdeur

U kunt een stalen schuifdeur geheel naar eigen wens ontwerpen. De mogelijkheden met betrekking tot design zijn eindeloos. Het grote voordeel van een schuifdeur ten opzicht van bijvoorbeeld een stalen scharnierdeur is het ontbreken van een slotplaat. Bij een schuifdeur zit het werkende mechanisme buiten de deur, waardoor de noodzaak van een slot komt te vervallen. Dit bied u de mogelijkheid om een symmetrisch design te kiezen zonder slotplaat in het midden. Tevens is de keuze voor het deurbeslag meer naar eigen stijl te ontwerpen dan bij andere stalen binnendeuren. Een stalen schuifdeur raakt de wanden, vloer en het plafond niet en zweeft als het ware in de opening. Hierdoor oogt een schuifdeur slanker ten opzicht van een stalen scharnierdeur. U kunt dus meer spelen met de vlakverdeling zonder dat u het slankheid van de profielen hoeft te verbreden. Wanneer u bij ons een stalen schuifdeur op maat laat maken dan bent u verzekerd van perfectie. Het ontwerp en de afwerking staan centraal in al onze werkzaamheden. Met oog voor detail realiseren wij uw door project. Wij staan achter ons product en hebben de kennis en kunde in huis om uw droomdeur te ontwerpen. Neem gerust contact op met een van onze vakmensen en wij helpen u bij het creëren van uw droom stalen schuifdeur.

Stel hieronder uw stalen schuifdeur samen

1“Kies
2“Bepaal
3“Geef
4“Offerte