Stalen taatsdeuren

Verborgen schoonheid

Onze taatsdeuren worden met passie gemaakt. Wij onderscheiden ons door het vakwerk en ons oog voor detail. Verwezenlijk uw droomdesign met een stalen taatsdeur op maat gemaakt.

Stalen taatsdeur scharnier

Een stalen taatsdeur is een plaatje om naar te kijken. Door het ontbreken van een kozijn, zoals bij een stalen scharnierdeur, oogt het profiel slanker. Daarnaast bied het draaimechanisme van een taatsdeur een ongekend praktisch comfort. Een stalen taatsdeur is perfect, zowel in functionaliteit als in uitstraling. Het scharnier is verzonken in het profiel van de stalen deur aan de boven- en onderkant. Hierdoor lijkt het alsof de deur zweeft in de deuropening. Daardoor zijn structurele elementen in de vloeren of de muren overbodige. Met eenvoud kan het systeem op bijna elke vloer en elk plafond worden geïnstalleerd. Het enige wat zichtbaar is van het scharnier is enkel een kleine vloerplaat en bovenplaat. Tevens kan de stalen binnendeur na installatie nog makkelijk in en uit het scharnier worden gehaald mocht dat nodig zijn. Wilt u een stalen binnendeur met een taats scharnier dan helpen wij u graag verder met het realiseren van uw wensen.

Strak design tot 500kg

Stalen taatsdeur scharnieren kunnen deuren tot 500kg dragen, hierdoor zijn de ontwerp mogelijkheden eindeloos. Tevens zijn bijna alle afmetingen en materialen mogelijk in het ontwerp van uw stalen deuren op maat.

Nieuwe en bestaande situaties

Doordat het scharnier van de taatsdeur eenvoudig is te installeren bied dit mogelijkheden voor alle type vloeren en plafonds. Het scharnier kan worden verzonken in, zowel de vloer als de deur.

Toepasbaar in vrijwel alle deuren

Omdat het scharnier in, zowel het frame van de deur als de vloer kan worden gemonteerd is er mogelijkheid om te spelen met de afmeting van de profielen. Hierdoor kunt u het design geheel naar eigen wens invullen.

Het taatsscharnier

Zoals u inmiddels misschien wel weet heeft het scharnier van een stalen taatsdeur karakteristieke eigenschappen. Het scharnier bied de mogelijkheid om de deur naar beide kanten te openen. Tevens is het systeem voorzien van een soft close mechanisme. Hierdoor bied de deur ongekend praktisch comfort. Het scharnier is elegant weggewerkt in het profiel van de deur, evenals de vloer en het plafond. Hiermee komt het design van de stalen binnendeur optimaal tot zijn recht. Het scharniernier is gemakkelijk in, zowel bestaande als nieuwe situaties te plaatsenn. Een dergelijk systeem kan een stalen taatsdeur tot 500kg dragen. Mede hierdoor bied dit de mogelijkheid om uw stalen binnendeur te onwerpen naar eigen wens en afmeting. Tevens maakt dit het ook makkelijk om een dubbele stalen taatsdeur te installeren. 

Beweging

Een stalen taatsdeur kan naar beide kanten worden geopend

Rotatie

De taatdeur heeft een draaicirkel van 180 graden

Plaatsing

De deur moet in de vloer en het plafond worden verankerd.

Praktisch gemak

 

Het grote voordeel van een stalen taatsdeur is de draairichting. Door het mechanisme in het scharnier van de taatsdeur kan de deur beide kanten worden geopend. Dit bied een aanzienlijk praktisch gemak ten opzichte van de andere type stalen binnendeuren. Veelal worden stalen deuren gebruikt in openingen of doorgangen die veel worden gebruikt. Hierdoor is het zaak dat u de juiste type deur kiest als er word gekeken naar praktisch gemak. Bij tocht zal een stalen taatsdeur niet hard dichtslaan als u vergeten bent deze dicht te doen, zoals wel het geval is bij een stalen scharnierdeur. Het scharnier van een taatsdeur is voorzien van een soft close systeem wat dit verhinderd. Een ander voordeel is dat de deur op een hoek van 90 graden kan worden vastgezeten. Dit betekend dat de stalen deur open blijft staan zodat u gemakkelijk uw spullen kunt verplaatsen wanneer u uw handen vol heeft. Daarnaast kunt u de deur, zowel open duwen als trekken. Dit heeft een voordeel wanneer u bijvoorbeeld uw handen vol heeft en toch de deur moet openen. De stalen taatsdeur zal daarna automatisch achter u dichtvallen door het mechanisme in het scharnier. Heeft u nog meer vragen over de praktische toepassing van een stalen taatsdeur ten opzichte van andere stalen binnendeuren, bel dan gerust met een van onze vakmensen voor meer uitleg. Ook kunt u gebruik maken van standaard afmetingen van stalen staatsdeuren. Zo heeft u de zelfde vakmanschap voor scherper aanschaf prijs. Bekijk hier de totale kosten voor het aanschaffen stalen taatsdeuren.

 

Design van stalen taatsdeur

U kunt een stalen taatsdeur geheel naar eigen wens ontwerpen. De mogelijkheden met betrekking tot design zijn eindeloos. Het grote voordeel van een taatsdeur ten opzicht van bijvoorbeeld een stalen scharnierdeur is het ontbreken van een slotplaat. Bij een taatsdeur zit het werkende mechanisme in het scharnier, waardoor de noodzaak van een slot komt te vervallen. Dit bied u de mogelijkheid om een symmetrisch design te kiezen zonder slotplaat in het midden. Tevens is de keuze voor het deurbeslag meer naar eigen stijl te ontwerpen dan bij andere deuren. Een stalen taatsdeur raakt de wanden, vloer en het plafond niet en zweeft als het ware in de opening. Hierdoor oogt een taatsdeur slanker ten opzicht van een stalen schuif- of scharnierdeur. U kunt dus meer spelen met de vlakverdeling zonder dat u de slankheid van de profielen hoeft te verbreden. Wanneer u bij ons een stalen taatsdeur op maat laat maken dan bent u verzekerd van perfectie. Het ontwerp en de afwerking staan centraal in al onze werkzaamheden. Met oog voor detail realiseren wij uw droom project. Wij staan achter ons product en hebben de kennis en kunde in huis om uw droomdeur te ontwerpen. Neem gerust contact op met een van onze vakmensen en wij helpen u bij het creëren van uw droom stalen taatsdeur.

Stel hieronder uw stalen taatsdeur samen

1“Kies
2“Bepaal
3“Geef
4“Offerte